В УГКЦ відзначили День подяки за дар життя

09.04.2010, 14:44
В УГКЦ відзначили День подяки за дар життя - фото 1
Згідно з прийнятою Синодом єпископів УГКЦ Програмою протидії абортам в Україні, 7 квітня 2010 року Українська Греко-Католицька Церква відзначила День подяки за дар життя.

dar.jpgЛЬВІВ – Згідно з прийнятою Синодом єпископів УГКЦ Програмою протидії абортам в Україні, 7 квітня 2010 року Українська Греко-Католицька Церква відзначила День подяки за дар життя. У рамках відзначення Дня подяки ЛОГО Товариство «Рух за життя» та Інститут родини і подружнього життя УКУ у співпраці з Комісією УГКЦ у справах родини та  молодіжними громадськими організаціями міста Львова провели вже традиційну молитовно-просвітницьку акцію «Приймімо дитину як дар».

У рамках акції відбувся Молебень до Богородиці за вагітних матерів і дітей у їхніх лонах. Після молитви учасники відвідали гінекологічні відділення м. Львова для спільної молитви із працівниками та відвідувачами клінік.

З нагоди відзначення Дня подяки за дар життя» Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я оприлюднила звернення, в якому закликала кожного подякувати Господу за отриманий дар життя, згадати особливо про дітей, які перебувають у лонах матерів та пам’ятати, що життя є священним і недоторканним.

Текст звернення:

Кожна людина, яка приходить на світ – приходить з Волі Божої. Вона стає унікальною і неповторною подією у всесвіті, слід якої ніколи не загубиться, бо сягає у вічність.

Читаємо у Псалмі: «Ти виткав мене в утробі матері моєї» (Пс. 139, 13). Вже від зачаття чітко бачимо Божу руку у створенні нової людини, якою Він опікується настільки, що пораховано її волосся на голові (пор. Мт. 10, 30).

Так, життя кожної людини – священне і недоторкане, оскільки походить від Бога і Йому єдиному по праву належить. Навіть після гріхопадіння, Господь не полишає людину, яка спротивилась Його Святій Волі, але викупляє її, обтяжену гріхом і прокляттям, дорогоцінною кров’ю свого Єдинородного Сина Ісуса Христа (пор. 1 Пт. 4, 19).

«Вже від утроби матері моєї – Ти мій покровитель!» (Пс. 71, 6). Такими живими словами оспівується Божа Батьківська любов до своїх створінь.

Тому, кожен з нас має подякувати Господу Богу за дар життя, який ми отримали від Нього. Подякувати за ласку, що живемо, що створив нас з нічого і наділив нас високою гідністю бути Його образом і подобою. Господь вирізнив людину з поміж інших створінь, щоб вона віддзеркалювати Його Божество і Велич.

Застановімся на хвилину і пригадаймо собі, хто ми є, ким покликані до життя і з ким зустрінемось після закінчення земної мандрівки. Не марнуймо свого життя і завжди пам’ятаймо, що маємо дати Господу звіт за нього (Євр. 4, 13). 

Нехай сьогодні кожен вознесе подяку Богу за дар свого життя, який отримали з Його любові, за те, що під Його охороною дожили до цього часу. Просімо Всевишнього оберегти всіх тих, чиєму життю зараз загрожує небезпека. Особливо згадаймо про дітей, які перебувають у лонах матерів, щоб Господь Бог захоронив їх і разом з нами удостоїв Свого Небесного Царства».

Теги: #Аборт